
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 10 ks ačokči
- 2 lžíce lučiny
- 2 lžíce jemně strouhané nivy
- 2 lžíce jemně strouhaného čedaru
- 2 naložená sušená rajčata
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl
- několik lístků čerstvé bazalky
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme. V misce smícháme lučinu, strouhané sýry, drobně nakrájená sušená rajčata a povolíme zakysanou smetanou. Trochu dosolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.
-
Naplníme plody ačokči a poskládáme je do máslem vymazané zapékací misky.
Vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C, pět minut necháme rozehřát máslo a zalijeme trochou horké vody. Pečeme dalších dvacet minut.
Podáváme jako předkrm s opečeným světlým toustem.
Poznámka od kuchařky
Na receptu mají podíl i topačky Světlanka a Tejajka, protože bez nich bych vůbec nevěděla, co jsem to dostala za zeleninu a co s ní podniknout. Díky, holky.
Kuchařka: Eliza









