Abbracci sušenky

71
- reklama -

Suroviny

Vanilkové těsto:
250 g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala)
95 g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku)
70 g třtinového cukru (původní recept říká krupici)
50 g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo)
1 vejce (možno vynechat)
3 lžíce smetany ke šlehání
1,5 lžičky kypřícího prášku
pár kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku
špetka soli
Kakaové těsto:
250 g hladké mouky
100 g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku)
70 g třtinového cukru
50 g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe)
30 g holandského kakaa
40 g mléka
1 vejce
1,5 lžičky kypřícího prášku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si zapnula na 180°C. Zvlášť jsem si smíchala ingredience na obě těsta.

  2. Pak jsem si vždy z každého kousek ukrojila, vyválela dlouhý tenký váleček a ukrajovala z něj kousky dlouhé cca 5 cm (nezdá se to, ale není to až tak snadné, však to podle toho vypadá), vytvarovala jsem půl kruh z vanilkového válečku pak čokoládového a spojila je v kolečko.

  3. Takto zaplněný plech jsem dala do trouby na cca 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Když můj taťka pracoval v Itálii, tak je odtama vozil, když přijel domů. Dneska už se dají i koupit v různých specializovaných obchodech s italskými potravinami, možná by se daly sehnat i v lepším supermarketu (ale u těch jsem ještě neměla štěstí).

Dokládám 2 recepty, z nichž jsem čerpala (mé úpravy jsou zmíněny v textu):

http://www.mulinobianco.it/colazione-e-merenda/bis…

http://www.myitaliansmorgasbord.com/2011/11/20/abb…

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/10/abbracci…