
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřového masa
- konzerva loupaných rajčat nebo 5 spařených a oloupaných rajčat
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce červeného vína
- trocha oleje
Postup přípravy receptu
-
Na pánev s rozpáleným olejem hodíme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté vložíme mleté maso, které osolíme, opepříme a mícháme po dobu 15 minut.
-
Mezitím si na kostičky nakrájíme rajčata (buď z konzervy nebo spařená ve vodě a zbavená slupek), bazalku a dáme k masu. Přidáme trošku muškátového oříšku, 2 lžíce protlaku, 4 lžíce červeného vína a vše promícháme.
-
Za občasného míchání vaříme cca 20 minut. Podáváme s těstovinami.
Kuchařka: Ivetakucera