![Plněná, pečená vepřová kýta_5ff9b8caada51.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/plnena-pecena-veprova-kyta_5ff9b8ca9cb55.jpeg)
Suroviny
- 700 g vepřové kýty
- pečená rajčata
- česnekovo-rajčatová směs
- uherská klobása
- čerstvá bazalka
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 100 ml červeného vína
- 100 ml vývaru
- 50 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1 cm neprokrojený.
Klobásu nakrájíme na plátky.
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme do pekáče, zalejeme vínem a vývarem. -
Každý plát masa potřeme česnekovo-rajčatovou směsí, poklademe plátkem klobásy, lístky bazalky a pečenými rajčaty. Tak naplníme celou kýtu,zafixujeme párátky, vložíme do připraveného pekáče, hodně potřeme česnekovo-rajčatovou směsí a přelijeme olivovým olejem.
-
Pečeme pod poklicí na 180°C, cca 1,5 hodiny. Po dobu pečení, maso přeléváme výpekem.
-
Hotové maso vyjmeme a uložíme v teple, výpek se zeleninou rozmixujeme a tímto sosem přelijeme maso, nebo přílohu.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca…
http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-ra…
Příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok…