
Suroviny
dortová forma (23cm)
- Těsto:
- 100 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 180 g polohrubé mouky
- 20 g kokosu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 130 g kokosového mléka
- sníh ze 2 bílků
- Sirup:
- 50 g cukru krupice
- 60 ml vody
- mandlové aroma dle chuti
- Krém:
- 200 g žervé
- 200 g bílé čokolády
- 100 g kokosového mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
KORPUS:
máslo+cukr+žloutky ušlehat do pěny. Pak střídavě přidávat směs mouka+kokos+prášek do pečiva a kokosové mléko. Nakonec lehce vmíchat sníh. 180°C – 30minut. Nechat vychladnout. Proříznout. -
SIRUP:
vodu s cukrem svařit do rozpuštění cukru. Po vychladnutí přidat aroma. -
KRÉM:
čokoládu rozpustit ve vodní lázni, nechat zchladnout. Žervé a kokosové mléko prošlehat do hladka, přidat čokoládu a nakonec vmíchat dotuha ušlehanou smetanu, 30minut chladit. -
FINÁLE:
oba pláty korpusu prokapat sirupem a spojit silnou vrstvou krému. Zbytkem krému pokrýt celý dortík, boky posypat kokosem, okraje plátky mandlí, doprostřed – pokud je chuť – posadit tři Rafaella. Před podáváním mininálně hodinu chladit.
Poznámka od kuchařky
Tipy:
– čokoládu zkuste sehnat co nejlepší, s velkým podílem kakaového másla
– pokud máte radši méně sladké dezerty, cukru nebo čokolády uberte!
Pekla jsem jako na svatební party (název odvozen od příjmení novomanželů =), měl úspěch, ovšem šance na foto na řezu (nebo vůbec lepší foto) ne-e… 😉