![Pikantní špagety s hlívou ústřičnou_5ff9b849134ff.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pikantni-spagety-s-hlivou-ustricnou_5ff9b849033d8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- špagety podle chuti a množství, které sníme
- (bezvaječné, ale není to podmínkou)
- 2 menší rajčata
- cca 15 cm pórku
- cca 15 cm řapíkatého celeru
- 150-200 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce ostrého kečupu
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr na strouhání
- slunečnicový olej
- 2 PL Čertovské omáčky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.
-
Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1,5 dl vody a dusíme zhruba 10-15 minut, do vyvaření vody.
Když se voda téměř odpaří, přidáme 2 lžíce Čertovské omáčky a ještě chvilinku prohřejeme. -
Do směsi přimícháme uvařené špagety, naložíme na talíř a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Takto zhruba vypadá moje strava a tak se snažím experimentovat, jak se dá:-). Buď nějak upravené bezvaječné těstoviny se zeleninou podle své chuti, nebo maso (vyjma vepřového), se zeleninovým salátem.. Rozhodně nehladovím, to je porce pro slona!
Kuchařka: JanaDorazinova