
- reklama -
Suroviny
- 150 g pohankové mouky
- 50 g vanilkové hrašky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- špetka soli
- 300 ml sojového mléka nebo rýžového mléka
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin umícháme hladké řidší těsto.
-
To necháme 20 minut nakynout na teplém místě.
-
Pánvičku lehce vymažeme olejem (není třeba vysoká vrstva, ale nedoporučuji smažit zcela nasucho) a smažíme malé lívanečky. Podáváme např. posypané skořicovým cukrem, potřené povidly nebo přelité javorovým sirupem.
Poznámka od kuchařky
Hraška vanilka (od stejného výrobce jako hraška jemná a hraška pikant) slouží k obalování ovoce a také jako náhrada vajec do sladkých těst. Lze ji koupit v prodejnách zdravé výživy nebo objednat v lékárně.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram