Pohankovo-hraškové lívanečky bez lepku, mléka a vajec

64
- reklama -

Suroviny

150 g pohankové mouky
50 g vanilkové hrašky
1 lžíce cukru
1 lžička sušeného droždí
špetka soli
300 ml sojového mléka nebo rýžového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin umícháme hladké řidší těsto.

  2. To necháme 20 minut nakynout na teplém místě.

  3. Pánvičku lehce vymažeme olejem (není třeba vysoká vrstva, ale nedoporučuji smažit zcela nasucho) a smažíme malé lívanečky. Podáváme např. posypané skořicovým cukrem, potřené povidly nebo přelité javorovým sirupem.

Poznámka od kuchařky

Hraška vanilka (od stejného výrobce jako hraška jemná a hraška pikant) slouží k obalování ovoce a také jako náhrada vajec do sladkých těst. Lze ji koupit v prodejnách zdravé výživy nebo objednat v lékárně.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.