- reklama -
Suroviny
- 700 g jelení kýty
- 150 g špeku
- 2 cibule
- 4 sterilované okurky
- 3 beraní rohy
- 1 malá plechovka hrášku
- 2 pl sádla
- 500 ml vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 kl chilli omáčky
- pepř
- sůl
- koření na zvěřinu
- 100 ml rumu
- hladká mouka na obalení masa
Postup přípravy receptu
-
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, ososlíme, opepříme.
-
Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet, nejléte do druhého dne.
-
Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek, opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět.
-
Maso obalíme v mouce, přidáme k cibulce, opečeme z obou stran, podlejeme vývarem, přidáme chilli omáčku, zamícháme a dusíme cca hodinu, po celou dobu maso obracíme.
-
Na posledních 10 minut varu přidáme na kostičky nakrájené okurky, beraní rohy a okapaný hrášek.
-
Přilejeme rum, promícháme a odstavíme a můžeme podávat.
Kuchařka: nofrona