Jablečno skořicové řezy

68
- reklama -

Suroviny
12 porcí

TĚSTO: 80 g polohrubé mouky
40 g solamylu
6 vajec (zvlášť bílky a zvlášť žloutky)
1 polévková lžíce cukru
špetka soli
KRÉM: 1 pomazánkové máslo
1 30% šlehačka
1 ztužovač šlehačky FIX
1 vanilkový cukr
2 čajové lžičky moučkového cukru
NA VRCH: 6 větších oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
mletá skořice
POLEVA: 3 sklenice jablečného moštu
2 polévkové lžíce cukru
1,5 polévkové lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO:
    bílky + špetka soli – vyšleháme sníh, žloutky + cukr – vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut.

  2. KRÉM:
    pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr – vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX – vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme.

  3. POLEVOU, kterou vyrobíme – 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.

Poznámka od kuchařky

Cukru si může každý přidat dle vlastní chuti. Místo solamylu, můžete použít vanilkový puding.