Papriky na zimu – Papryka na zimę

70
- reklama -

Suroviny

Suroviny:
5 kg čerstvých paprik
1 velká palice česneku (kdo chce, může dát i dvě hlavy)
8 dkg soli
1 sklenka cukru (250 ml)
1 sklenka octa 10% (250 ml)
1/2 sklenky oleje (125 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Papriku krájím na kostky kolem 1–1,5cm.

  2. Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět.

  3. Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek.

  4. Zavařím cca 5–10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme-li slabší ocet, ubereme mírně cukru.

Poznámka od kuchařky

Reces spis mám od hodné internutky roxanahcv, já to jen neuměle přeložil, tak, že všechna sláva a obdiv davů přísluší paní Edytě.

http://roxannahcv.blogspot.cz/

Předpis na papriku jim vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou. Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny (nikoliv připitoměné INGREDIENCE) a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.