
Suroviny
3-4 porce
- 500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky
- 2 nadrobno nakrájené cibule
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1/4 kávové lžičky mletého pepře
- 1/4 kávové lžičky pálivé papriky
- 1/2 kávové lžičky sladké papriky
- 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
- 1 kávová lžička celého kmínu
- 2 polévkové lžíce oleje
- 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě)
- na bramborové knedlíky:
- —————————–
- uvařené brambory
- solamyl
- hrubá mouka
- sůl
- vejce
- sádlo
- cibule
- nať lahůdkové cibule
- smažený hrášek
- na cuketové zelí
- ——————–
- cuketa
- jablko
- cibule
- slanina
- olej
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky natáhlo chutě.
-
Mezitím si připravíme knedlíky a zelí.
-
Maso podlijeme vařícím vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50-60minut na 180 stupních do změknutí. Během pečení seškrábáváme připečeninu ze stran kastrolu nazpět do výpeku, kterým maso průběžně přeléváme.
Poznámka od kuchařky
Knedlík je připraven podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/29804-bramborove-k…
Cuketové zelí je připraveno podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel…
Pokud se nám nebude chtít dělat se zelím a knedlíkem, můžeme podávat s obyčejným šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.