
Suroviny
- 2 kachní prsa s kůží
- sůl
- pepř
- Na marinádu:
- 2 vrchovaté lžíce citronovo-limetkové marmelády (koupeno v Lidlu), viz. foto
- 2 PL sójové omáčky
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- cca 100 ml vývaru nebo vody na podlití
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.
-
Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny (lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi.
-
Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se připálila.
-
Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička.
-
Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220°C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté.
-
Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.
-
Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolila pečený bramborový salát, který se podává teplý. http://www.toprecepty.cz/recept/30081-peceny-bramb…
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/