Měkké medové perníčky

56
- reklama -

Suroviny

400 g hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžička sody
100 g tuku
2 lžičky perníkového koření
140 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se 2 vejci a změklou Herou, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut.

Poznámka od kuchařky

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna. 🙂