
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- POTŘEBNÉ PŘÍSADY
- 2 kg brambor
- 1 – 2 skleničky zeleninové směsi do bramborového salátu „Znojmia“
- 1 větší červená cibule
- 1 jablko
- 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice
- nakládané okurky 3 – 4 ks
- okurkový nálev
- 1 zakysaná smetana 180 g
- 1 bílý jogurt 150 g
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme, oloupáme a nakrájíme brambory na malé kostičky, /či protlačíme přes drátěnou mřížku/, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zeleninovou směs „Znojmia“, hořčici podle chuti, nastrouhané oloupané jablko, nastrouhané nakládané okurky.
-
Přidáme zakysanou smetanu a jogurt, sůl a promícháme. Pokud je salát suchý, zalijeme ho trochou okurkového nálevu až do požadované konzistence.
-
Znovu promícháme, dosolíme a necháme v chladnu uležet do druhého dne.
-
Vejce nedávám ze zdravotních důvodů a vůbec to není poznat, salát je tak dobrý, jako by v něm byla majonéza i vejce.
Kuchařka: Libby24









