
- reklama -
Suroviny
- filet lososa
- čerstvá bazalka
- čerstvý rozmarýn
- provenslanske koření
- sůl
- citron
- máslo
- brambory
- mléko nebo smetana
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Filet lososa zbavte šupin, rozdělte na kusy, osolte, pokapejte citronem a posypte provensálským kořením.
-
Uvařte brambory ve slupce, rozmačkejte na hrubší kaši s máslem, mlékem nebo smetanou, osolte.
-
Na pánvičce rozpusťte máslo a osmažte několik kůrek z citronu.
-
Až kůra provoní, tak ji vyndejte, položte lososa kůži dolu a neotáčejte!
-
Navrch přidejte čerstvou bazalku a zavřete pánev poklici.
-
Můžete přidat i trochu vody na šťávičku.
-
Pečte podle velikosti lososa, cca 10 minut (to poznáte).
Kuchařka: MISI-NNKA