
Suroviny
- Na kynuté těsto:
- mouka
- cukr
- kvasnice
- mléko
- žloutky
- máslo
- —–
- maková náplň
- máslo
- med
- ořechy
Postup přípravy receptu
-
Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.
-
Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.
-
Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky.
Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu…
Na takto připravené buchtičky vzpomíná se slzou v oku manžel, prý mu je babička dělala za války, tehdy polité řepným sirupem :-)))a říkala jim baltašky