Baltašky

132
- reklama -

Suroviny

Na kynuté těsto:
mouka
cukr
kvasnice
mléko
žloutky
máslo
—–
maková náplň
máslo
med
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.

  2. Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.

  3. Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky.

    Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu…

Na takto připravené buchtičky vzpomíná se slzou v oku manžel, prý mu je babička dělala za války, tehdy polité řepným sirupem :-)))a říkala jim baltašky