
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovice
- 4 plátky schwarzwaldské šunky nebo slaniny
- 1 balení hlívy ústřičné
- 12 lístků šalvěje ( možno použít i sušenou)
- 300 ml jablečného moštu
- koření Nahrin nebo jiné oblíbené
- kousek másla
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu.
-
Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.
-
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Na každý plát masa rozdělíme plátky šunky, šalvěj a hlívu, přeložíme, spíchneme jehlami a okořeníme.
Na téže pánvi, kde jsem opékali hlívu, opečeme z obou stran krkovici, raději pozvolna, aby se mošt nezačal připalovat. Po opečení přendáme do pekáčku, podlijeme asi 100 ml vody a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 20 minut. Během té doby přeléváme výpekem. -
Maso vyjmeme, necháme v teple a výpek nalijeme zpět do pánve spolu s moštem, kde jsme marinovali maso. Dochutíme, necháme svařit na požadovanou konzistenci a vložíme kousek másla, který necháme rozpustit.
Podáváme s opečeným jablkem a šťouchanými brambory třeba se sušenou smaženou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/