
- reklama -
Suroviny
- 450 g mletého krůtího masa (prsa)
- 3 středně velké mrkve (strouhané nahrubo)
- 4 jarní cibulky (nasekané)
- 1 a 1/2 lžičky zelené karí pasty (k dostání i v Kauflandu)
- 1 žloutek
- lžíce oleje na smažení (já používám olivový na tepelné úpravy)
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi krom oleje a vytvarujeme 4 stejné burgery, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odpočinout cca 20 minut.
-
Poté vyjmeme, rozehřejeme olej na pánvi a smažíme z každé strany cca 5-7 minut.
Poznámka od kuchařky
Abychom udělali pravé burgery, připravíme si ještě 4 ciabatty, lístky ledového salátu, plátky rajčat a mango chutney (čátný). My tyhle burgery úspěšně konzumujeme i s vařenými bramborami 🙂
Kuchař: Zoriazz