Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

80
- reklama -

Suroviny

100 g másla
1 středně velká cibule
2-3 stroužky česneku
1 balíček kachních jater (370 g )
2 polévkové lžíce sladké smetany
sůl
pepř
100 g pomerančové marmelády z kousky kůry
5-6 plátků anglické slaniny
+ pokud chceme tak i na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra – tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.

  2. Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme.

  3. Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba.

  4. Recept na toustové chipsy:
    Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.

    Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská

Poznámka od kuchařky

Paštiky si dělám sama, ale místo brusinek jsem použila tuto marmeládu s pomerančovou kůrou, ale ta nemá chybu, už mi jí muž „vzal do parády“, ta kůra v ní je vážně moc dobrá. Ještě zkusím sehnat někde tu limetkovou marmeládu, jak měla Andrejka.