
Suroviny
1 porce
- Gnocchi:
- 1 dýně Hokaido
- 300-400 g hladká mouka
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- Omáčka:
- olivový olej
- cibule
- čerstvé houby nebo sušené houby
- Smetana na vaření
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi:
Dýni rozkrájíme na menší kousky a dáme zhruba na hodinu do trouby, než změkne. -
Až je dýně dostatečně měkká, ještě horkou ji dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. K tomu přidejte sůl a vejce a postupně přisypávejte mouku, až se těsto nelepí.
-
Z těsta si vždycky kousek odtrhněte a udělejte malou kuličku. Gnocchi potřebují hodně vody, takže je třeba vařit na několikrát. Noky jsou hotové, když vyplavou na povrch, je to 1-2 minuty.
-
Houbová omáčka:
Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji do zlatova, přidáme houby. Sušené podlijeme vodou, aby změkly. Chvíli je dusíme, a potom přilijeme smetanu na vaření. Chvíli vaříme, osolíme, opepříme, můžeme zahustit, tak si (Rozmícháme dvě lžíce hladké mouky nebo kukuřičného škrobu v trošce vody, přilijeme ke směsi a vaříme do zhoustnutí).
Poznámka od kuchařky
Více obrázků a další recepty na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/dynove-gnoc…