
- reklama -
Suroviny
- brambory
- kysané zelí (sáček 0,5 kg)
- středně velká cibule
- hladká mouka (na zásmažku)
- kousek másla
- sůl
- ocet
- smetana na vaření (kelímek smetany na vaření – 200g)
Postup přípravy receptu
-
Vybereme menší brambory, uvaříme klasicky ve slupce a oloupeme.
-
Kysané zelí vaříme v přiměřenén množství vody doměkka. Já mám zelňačku raději hustější, tak dávám vody méně.
-
Než zelí změkne, nakrájíme si nadrobno cibuli, osmažíme na trošce oleje, zaprášíme moukou a smažíme do růžova. Zásmažku přidáme k uvařenému zelí, ochutíme kouskem másla, osolíme a případně dokyselíme octem. Odstavíme.
-
Do hotové horké zelňačky přilijeme smetanu (nesmí se už vařit). Při servírování dáme do každého talíře vařenou bramboru.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť!
Kuchař: Tabita