
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 lžíce strouhanky
- 1 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého vína
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 lžičky worcesteru
- Náplň :
- 1 Hermelín
- 1 tavený sýr
- 80 g uzeného masa (libová slanina)
- 1 plátek celozrnného toustového chleba
- petrželka
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžička sušených paprik tří barev ( nebo 1/4 červené papriky )
- Na obalení :
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se strouhankou, moukou, vejcem, vínem, kořením a dáme odpočinout do lednice. Hermelín, uzené maso a toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, přidáme tavený sýr, na hrubo nakrájenou petrželku, pepř, sůl, sušené papričky, vše smícháme a uděláme malé kuličky, ze kterých vytvarujeme 7 malých vajec a dáme chvíli do lednice.
-
Masovou směs rozdělíme na 7 kousků, umačkáme pevné bochánky, každý dáme na kousek fólie, rozmačkáme placičku a vejce do ní obalíme. Masové vejce obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a naposledy ve strouhance.
-
Do malého kastrůlku dáme olej a vejce v něm opečeme dozlatova. Podáváme s bramborem. Do jednoho jsem dala vejce, někdy obaluji vejce na tvrdo.
Kuchařka: Jaromira18