Obalená sýrová „vejce“

119
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g mletého vepřového masa
1 lžíce strouhanky
1 1 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce bílého vína
1/4 lžičky mletého kmínu
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky worcesteru
Náplň :
1 Hermelín
1 tavený sýr
80 g uzeného masa (libová slanina)
1 plátek celozrnného toustového chleba
petrželka
mletý pepř
sůl
1 lžička sušených paprik tří barev ( nebo 1/4 červené papriky )
Na obalení :
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se strouhankou, moukou, vejcem, vínem, kořením a dáme odpočinout do lednice. Hermelín, uzené maso a toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, přidáme tavený sýr, na hrubo nakrájenou petrželku, pepř, sůl, sušené papričky, vše smícháme a uděláme malé kuličky, ze kterých vytvarujeme 7 malých vajec a dáme chvíli do lednice.

  2. Masovou směs rozdělíme na 7 kousků, umačkáme pevné bochánky, každý dáme na kousek fólie, rozmačkáme placičku a vejce do ní obalíme. Masové vejce obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a naposledy ve strouhance.

  3. Do malého kastrůlku dáme olej a vejce v něm opečeme dozlatova. Podáváme s bramborem. Do jednoho jsem dala vejce, někdy obaluji vejce na tvrdo.