Perníčky podle Evičky

49
- reklama -

Suroviny

1000 – 1100 g hladké mouky – podle kvality mouky
350 g cukr moučka
250 g medu na pečení (Kaufland)
125 g sádla (Lando – Kaufland)
1 sáček perníkové koření
5 vajec
3 kávové lžičky rovné jedlé sody
1/4 kávové lžičky nové koření mleté
1 kávová lžička rovná mleté skořice
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a cukr, přidáme ostatní sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme rozšlehaná vejce, med, nerozpuštěné sádlo a vypracujeme vláčné těsto, necháme do druhého dne odležet. Pokud se nám zdá, že je těsto řídké přidáme trochu mouky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 1/2 cm a vykrajujeme tvary. Ukládáme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 200°C a upečeme dočervena. Upečené potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na rovné podložce vychladnout.

  3. Druhý den zdobíme bílkovým sněhem nebo můžeme upéct kolečka, slepit švestkovými povidly, polít čokopolevou a posypat kokosem nebo praženými sekanými oříšky.

  4. Na zdobení ušlehám 1 bílek + 150 – 180 g cukr moučka – podle velikosti bílku.

Poznámka od kuchařky

Receptů na perníčky je tady spousta, recept který jsme dostali jsme tak dlouho upravovali, až vznikl tento recept. Perníčky jsou měkké a taky rychle zbaštěné.