
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- olej
- sůl
- sladká mletá paprika (ostrá)
- 1 lžička hladké mouky
- 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 250 ml smetany na vaření
- 1 nakládaná kapie
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, položíme na podložku a naplocho prořízneme. Ale pozor! Nedokrojíme úplně do konce, nůž zastavíme cca 1cm od kraje.
-
Plátek rozevřeme – dostaneme tvar srdce. Maso osolíme, pokapeme olejem.
-
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a steaky na něm po obou stranách opečeme.
-
Maso vyndáme a udržujeme v teple.
-
Ve výpeku orestujeme lžičku hladké mouky, přidáme lžičku mleté papriky a hned zalijeme vývarem nebo vodou.
-
Poté přilijeme smetanu, necháme krátce provařit a případně dochutíme solí.
-
Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou kapii a necháme už jen prohřát. Steaky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.
Kuchařka: Danca









