
Suroviny
100 ks
- 200 g vlašských ořechů
- 100 g lískových oříšků
- 100 g oloupaných mandlí
- 100 g strouhaného kokosu
- plná hrst hladké mouky
- půl prášku do pečiva
- 1 ks citron nastrouhat kůru
- 1 ks vanilkový cukr
- 300 g moučkového cukru
- 2 ks celá vejce
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Oboje oříšky a mandle nasekáme v robotu na hrubší kousíčky. Všechny ostatní suroviny přimícháme a vypracujeme těsto v míse a přendáme na podložku a ještě chvilku vypracujeme těsto. Rozdělíme na menší části, ze kterých vyválíme tenčí válečky.
-
Nakrájíme na 5 cm kousky a tvarujeme rohlíčky. Já jsem ještě chtěla jiný tvar, tak jsem udělala z 5 cm kousku válečku kuličku a rozplácla jsem jí nožem na kolečko.
-
Těsto se lepí, proto je dobré mít u podložky v misce vodu a trošku si namočit ruce a tvarovat válečky, rohlíčky. Pak to jde dobře.
-
Rohlíčky nebo kolečka klademe na plech vyložený papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 9-10 minut. Já jsem pekla na horkovzduch. Ale každý se musí řídit svou troubou.
-
Po vychladnutí namočíme konce do hořké čokolády a můžeme ještě ozdobit čárkami z bílé čokolády.
Poznámka od kuchařky
Rohlíčky jsou z počátku tvrdé, ale po týdnu i dříve krásně změknou. Musí být uloženy v krabici a v chladnu. Já je mám na balkoně v krabici.
Tento recept jsem si vzala od kamarádky vloni a protože nám velice chutnal,tak jsem letos pekla dvojitou dávku. Vyzkoušejte, kdo má rád ořechové cukroví, nebude litovat.