
Suroviny
- 2 kachny
- 4-5 velkých cibulí
- palice česneku
- 25 dkg anglické slaniny
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.
-
Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.
-
Cibuli, česnek a anglickou nakrájet na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch klademe stehna a křídla. Prsa ne, ta doporučuji schovat třeba na steaky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 stupňů tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.
-
Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.
-
Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned „sežrat“. Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.
-
Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.
Poznámka od kuchařky
Takto mi vznikne luxusní pečená kachnička, vývar pro další použití, úžasné škvarky, sádelko a ještě zbudou prsa pro další luxusní oběd. Jako přílohu doporučuji dušené červené zelí (najdete v mém dalším receptu) a karlovarský knedlíček.
P.S. Kachny se mi rozmrazují, tak pak dodám i foto.