
- reklama -
Suroviny
cca 35 úlků
- 200 g piškotů
- 160 g mletého cukru
- 80 g másla
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce mléka
- Náplň:
- 1/2 plechovky slazeného karamelu (nebo slazené kondenzované mléko uvařené v plechovce cca 1 hodinu v tlakovém hrnci)
- 1 lžíce másla
- lžička rumu
- Na dozdobení:
- čokoláda na vaření
- cukrářské zdobení (podle fantazie)
Postup přípravy receptu
-
Z piškotů, cukru, másla, rumu a mléka vypracujeme těsto. (jde to ztuha, ale jde). Formičku na úlek vždy vysypeme cukrem, vložíme do ní kuličku těsta, vařečkou utvoříme otvor na krém a klepnutím na desku vyklopíme.
-
Hotové úlky necháme aspoň 1-2 dny oschnout na desce a pak je plníme krémem. Karamel ušleháme s máslem a rumem a plníme do úlků. Uzavřeme buď lineckými kolečky, nebo piškoty rovnou stranou k podložce, kulatou do úlku.
-
Špičky úlků ponoříme do roztopené čokolády a do libovolného cukrářského zdobení a necháme zaschnout.
Poznámka od kuchařky
Jsem si vědoma, že receptů na úlky je tady povíc. Některé jsou však kakaové, jiné s ořechy i piškoty, některé jen s ořechy. Tak mne napadlo, že tyhle snad nebudou vadit.
Kuchařka: JanaDorazinova