Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce

45
- reklama -

Suroviny

Na plátky:
500 g vepřové kýty
palice česneku
pepř
sůl
2 pl oleje
1 pl oleje (na naložení masa)
hladká mouka na obalení
300 ml vývaru
Na játra:
350 g vepřových játer
4 velké cibule
3 pl oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vepřovou kýtu si nakrájíme na řízky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Skládáme do připravené misky, prokládáme nachystaným česnekem a pokapeme olejem. Zavřeme a necháme do druhého dne v lednici.

  3. Na pánev dáme rozpálit 2pl oleje.

  4. Nachystané plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, osmažíme z obou stran na oleji,přidáme všechen česnek z misky, podlejeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka.

  5. Cibule si očistíme, nakrájíme na hrubší půlkolečka.

  6. Játra si omyjeme, nakrájíme na kousky.

  7. Na pánev si dáme rozpálit olej, na něm krátce orestujeme nachystané cibule, přidáme játra, opepříme stáhneme teplotu a restujeme do měkka.

  8. Játra musíme hlídat, jakmile z nich po píchnutí vidličkou nevytéká krev, máme hotovo a odstavíme. Jinak nám játra tvrdnou.

  9. Hotová játra odstavíme a po chvilce cca 2 minuty osolíme promícháme a ještě chvilku necháme stát.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží. Na plátky masa vrstvíme játra s cibulkou.