Suroviny
- 3 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1 PL domácího vanilkového cukru
- 50 ml oleje
- 100 ml vody
- 180 g bezlepkové mouky
- 2 lžíce vanilk. pudink. prášku
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- Pudinková náplň:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 PL třtinového cukru
- 4 vrchovaté PL povidel
- Maková náplň:
- 150 g mletého máku
- 250 ml mléka
- 3 PL domácího van.cukru
- 1 ČL skořice
- 1 PL rumu
- 2 PL mletých piškotů
- Žmolenka:
- 50 g ovesných vloček
- 30 g rýžové mouky
- 25 g nastrouhaného másla
- 30 g třtinového cukru
- mletá skořice dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.
-
Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme zchladnout.. Pokud by se zdál mák řidší, vmícháme pomleté piškoty.
-
Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.
-
Na těsto vejce s cukry šleháme do pěny, až se cukr rozpustí.
Přilijeme olej s vodou a zašleháme. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a došleháme do hladka. -
Do vymazaného a vysypaného pekáčku nalijeme těsto.
-
Mák přendáme do igelitového zdobícího pytlíčku, ustřihneme špičku a cikcak naneseme na těsto. To samé uděláme s povidly a pudinkem.
-
Nakonec povrch posypeme žmolenkou a dáme péct na cca 200° a 30 min.
-
Po upečení pootevřeme troubu a buchtu necháme částečně zchladnout.
Vlažnou ji necháme nakonec venku vychladit.