- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 silná kuřecí prsa
- 2 vejce natvrdo
- 4 menší kyselé okurky
- 8 plátků debrecinky
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku – prolisovaného (nebo můžeme použít sušený)
- koření 7 bylin
- 1 Májka (100 g)
- nové koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- černý pepř
- slunečnicový olej
- hrnek kuřecího vývaru
- cca 1/2 kávového šálku okurkového láku (ze sklenice kyselých okurek)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme, mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Na oba „prsní motýlky“ položíme 2 plátky debrecínky, půlku vajíčka a jednu celou okurku. Vše opatrně srolujeme do rolky a důkladně svážeme každou porci nití.
-
Na oleji zesklovatíme cibulku s česnekem, přidáme rolky a rychle opečeme. Přidáme koření, lák a vývar a necháme dusit. Jakmile maso změkne, přidáme Májku a necháme dodělat omáčku. Podávala jsem s knedlíkem.
Kuchařka: Lenka Škulinová