Raffaello dortík

46
- reklama -

Suroviny

Korpus:
5 vajec
150 g cukru krupice
200 g hladké mouky
5 lžic oleje
Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
180 – 200 g bílé čokolády (i na vaření)
160 g kokosu
Na dohotovení:
150 ml mléka
1 sáček šlehačky v prášku
kokos
rum
oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu.

  3. Necháme povařit 30 – 60°C. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.

  4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

  5. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku.

  6. Těsto rozetřeme do kulaté formy s vymazaným a vysypaným dnem.

  7. Pečeme asi 25 minut při 190°C. Korpus vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části (asi 1/3 a 2/3. Tenčí část bude tvořit základ dortu, větší část rozdrobíme.

  8. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme do tuha. Do ní vmícháme větší polovinu drobků z korpusu a kokos, pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota.

  9. Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj hmotu.

  10. Je dost hustá, takže spíš klademe lžící a postupně umačkáváme. Srovnáme ji do roviny a celé dáme do ledničky.

  11. Zatím ušleháme šlehačku v prášku podle návodu.

Poznámka od kuchařky

Dort jsem zkusila udělat k narozeninám. Zdobila jsem směsí z mletých oříšků, na kterou jsem narazila v Albertu 🙂 Zdobení, ale zatím není mojí silnou stránkou O:)

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz