Suroviny
3 porce
- 3 ks Hermelínu
- česnek
- grilovací koření
- mletá paprika
- pepř
- sůl
- 1 cibule
- 1 čerstvá paprika
- žampiony
- alobal
- olej
Postup přípravy receptu
-
Alobal nařežeme tak, abychom do něj mohli zabalit celý sýr.
-
Čtverce potřeme jemně olejem, položíme kolečko Hermelínu a dochutíme kořením. Grilovací koření se používat nemusí, ale doplní chuť. Pokud máme rádi pikantnější, můžeme doplnit pálivou paprikou nebo chilli kořením.
-
Na to nakrájíme na kolečka oloupanou cibuli, na jemné proužky papriku a omyté, na plátky nakrájené žampiony.
-
To vše zabalíme v alobalu tak, aby z žádné strany nic nevytékalo.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory s máslem a pažitkou, nebo můžeme sýr udělat i jako lehký předkrm či svačinku a v tomto případě podáváme s ohřátou bagetkou nebo lehce opečeným toustovým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Pečený sýr je zdravější a rychlejší než obyčejný obalovaný ve strouhance a smažený.
Doufám, že bude chutnat 🙂