Kuřecí paličky s kunovjankou

116
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 kuřecí paličky
2 brambory
kunovjanka (jde i moravanka a j)
Koření:
grilovací koření
adžika
koření adamovo žebro
sůl
pepř
chilli vločky
mléko
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila.


    Zobrazit celý recept

  2. Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne.

  3. Na druhý den jsem naložené paličky dala do pekáčku, posypala kořením „čarodějka“(můžete použít i jiné,jaké máte rádi), ještě trochu popepřila a posolila a posypala mírně chilli vločkama. Toto vše jsem dala na jednu stranu pekáčku a na tu druhou jsem dala salát „kunovjanku“ (měla jsem zbytek ve sklenici a potřebovala jí zužitkovat)a na tu zeleninku jsem nakrájela oloupané a na plátky nakrájené brambory.

  4. Ty jsem také osolila a opepřila a na vrch jsem nakrájela plátky másla. Toto vše jsem dala do trouby.

  5. Když se máslo rozehřálo, tak jsem celou směs podlila trochou mléka, ve kterém byly paličky naložené.

  6. Pekla jsem do změknutí brambor a zezlátnutí paliček asi 1 hod. To zase záleží na vaší troubě, jak peče a zkušeností s troubou.

  7. Já mám plynovou a pekla jsem mírně na 200. A je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem v lednici zbytek salátu „kunovjanka „a potřeboval a jsem ho sdělat a jelikož jsem právě koupila kuřecí paličky,tak jsem to zkombinovala. Byla to velká mňamka,docela mě překvapilo, jak to je chutné jídlo. Prakticky vše v jednom pekáčku, takže se nenadělá ani moc nádobí.