
Suroviny
- sádlo
- 30 dkg slanina (anglická)
- 1 velká cibule
- 1-2 zelených paprik
- 500 g krůtí maso (může být i kuřecí)
- koření country (nebo divočina, paprika…)
- 250 g drubežích jater
- 250 g vepřových jater
- sojová omáčka
- 20 dkg sojové kostky (sáček)
- bazalka
- pažitka
- 1-2 lžíce škrobu dle hustoty směsi (škrobová moučka na zahuštění masových směsí)
- sůl
- na podlití vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Na troše sádla ( či oleje ) osmahneme anglickou na proužky, pak přidáme cibuli nadrobno a orestujeme do zlatova.
-
Poté přidáme zelenou papriku na pásky, mírně orestujeme a poté přidáme krůtí, posypeme country kořením, restujeme a dusíme ( pokud nutné, podlijeme vodou či vývarem ) až je maso skoro hotové.
-
Přidáme játra ( drůbeží, kachní, krůti, vepřová – co jsem měla naskládané po kouskách v mrazáku ) – zaprášíme gulášovou paprikou, či sladkou a dusíme až jsou hotová.
-
Mezitím jsme si uvařili sojové kostky, které poté přidáme do směsi, zakapeme trochu sojovkou.
-
Dosolíme, dochutíme kořením, bazalkou třeba, dle libosti zaprášíme škrobem ke zhoustnutí směsi, opatrně, pomalu a míchat.
Poznámka od kuchařky
Vařila jsem podle toho, co dům dal 🙂 a moc nám chutnalo s rýží.









