![Dort rybářský_5ff6a057490a1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/dort-rybarsky_5ff6a0573ac82.jpeg)
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
- Krém:
- 200 g hořké čokolády
- máslo
- 250 ml mléka
- čokoládový puding
- borůvková marmeláda a kompotované borůvky
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. -
Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí.
-
Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme 🙂