
- reklama -
Suroviny
- Červená řepa
- jablka
- mrkev
- křen
- olivový olej
- jablečný ocet
- cukr krupice
- ocet
- Množství dle strávníků
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu omyjeme, vložíme do sáčků, které jsme si udělali z alobalu, pokapeme trochou olivového oleje a jablečného octa.
-
Uzavřeme, dáme na pekáček a dle velikosti pečeme až hodinu a půl na 170°C.
-
Necháme chvilku vychladit, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, jablka a trochu křenu (tolik, kolik kdo má rád).
-
Dochutíme cukrem a octem, promícháme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Salát se hodí jako příloha nebo kdo má rád, tak i samotný. Tento salátek je plný vitamínů, zvláště v dnešním chřipkovém období.
Kuchařka: kucerova45









