Vitamínový salát z pečené červené řepy

76
- reklama -

Suroviny

Červená řepa
jablka
mrkev
křen
olivový olej
jablečný ocet
cukr krupice
ocet
Množství dle strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme, vložíme do sáčků, které jsme si udělali z alobalu, pokapeme trochou olivového oleje a jablečného octa.

  2. Uzavřeme, dáme na pekáček a dle velikosti pečeme až hodinu a půl na 170°C.

  3. Necháme chvilku vychladit, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, jablka a trochu křenu (tolik, kolik kdo má rád).

  4. Dochutíme cukrem a octem, promícháme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Salát se hodí jako příloha nebo kdo má rád, tak i samotný. Tento salátek je plný vitamínů, zvláště v dnešním chřipkovém období.