![Kuřecí kousky v rajčatové omáčce_5ff6a04e47159.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-kousky-v-rajcatove-omacce_5ff6a04e3749f.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1- 2 kuřecí nebo stehenní řízky
- 700 ml italské Passata di pomodoro
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1 lžička sušených bylinek (bazalka, oregano, estragon)
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem měla nakrájené a naložené den předem v olivovém oleji, ale můžeme použít čerstvě koupené.
Do hluboké pánve nebo hrnce dáme na oleji zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme maso, bobkový list, nové koření a orestujeme. -
Zalijeme rajčatovou passatou (protlakem), přidáme sušené bylinky, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme k varu a na snížené teplotě (pozor při vyšší prská) za stálého míchání vaříme 10 minut. Omáčku není třeba ničím zahušťovat. Ochutíme cukrem dle potřeby a kyselosti protlaku. Použila jsem březový, ale stačí obyčejný cukr.
-
Podáváme s různými těstovinami uvařenými podle návodu na obalu nebo domácími, jak jsme zvyklé.
Kuchařka: Marie Svarcova