Kudrbánková polévka

116
- reklama -

Suroviny

3 cibule
máslo (může být i sádlo)
sušené hříbky
jedna mrkev
jedna petržel
kousek celeru
jeden větší brambor
zeleninový vývar
1 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na kousku másla osmažíme do růžova jednu pokrájenou cibuli, na ní lehce osmažíme dvě hrsti sušených hřibů, nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno pokrájený brambor a zalijeme zeleninovým vývarem.

  2. Než se povaří, připravíme si nočky z jednoho vajíčka, které rozmícháme v hrnečku, přisolíme, přidáme nadrobno posekanou petrželku a trochu polohrubé mouky tak, aby vzniklo polotuhé těstíčko.

  3. Lžičkou vykrajujeme malé nočky (kudrbánky), které do polévky zavaříme.

  4. Na pánvičce na másle osmažíme dozlata zbylé dvě nadrobno pokrájené cibule a vmícháme do uvařené polévky.

Poznámka od kuchařky

Je to taková dost příjemná kombinace bramborové nezahuštěné a cibulové polévky, název zřejmě krajový, nikde jsem se s ním nesetkala.