Kotlety s rajčaty, čerstvou bazalkou a mozzarellou

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky vepřové kotlety bez kosti
pepř bílý mletý
olivový olej
6 čerstvých rajčat
cibule
2 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
zelená cibulka naťovka
Mozzarella
vývar
tagliatelle
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího kastrolu dáme vařit vodu na těstoviny, při bodu varu ji osolíme, přidáme olej a dáme vařit tagliatelle dle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Kotlety očistíme, lehce naklepeme (aby zůstalo maso vysoké), osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvilku odležet.

  3. Mezitím rajčata nařízneme na špičce lehce do křížku, spaříme je pár minut v horké vodě, oloupeme je, zbavíme jader a nakrájíme na jemno.

  4. Oloupeme cibuli i česnek a cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky. Mozzarellu pokrájíme na kostky.

  5. Rozpálíme pánev, na které orestujeme plátky masa (2 min. z každé strany – dle výšky masa) a ty uložíme na talíř pod poklici.

  6. Do pánve přidáme lžíci oleje, vsypeme cibuli, necháme jen lehce zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata, podlijeme troškou vývaru a necháme chvilku dusit – jen tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku, zelenou cibulku, prolisovaný česnek a dle chuti dosolíme. Ihned vypneme, aby se v jídle zachovaly všechny čerstvé chutě. Horké tagliatelle nandáme na talíř, přidáme plátek masa, který poklademe horkou rajčatovou směsí a posypeme jí mozzarellou. Takto lze pokrm i krátkou chvíli zapéct pod grilem.

Poznámka od kuchařky

Jídlo je plné bazalkové a rajčatové vůně a je rychlé na přípravu. Jako příloha se hodí i brambory nebo rýže, nám ale takto chutná nejvíce.