Jak dělám domácí perník já

86
- reklama -

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukr krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 kávová lžička mleté skořice
3 polévkové lříce kakaa
tuk
strouhanku na plech
čokoláda na vaření
50 g omegy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vyšleháme do řidčího těsta a nalijeme na plech který jsme si vymazali máslem a vysypali strouhankou.
    Pečeme na 200°C asi 20-25 min.

  2. Když je perník upečený tak ho necháme vychladnout a pak na něj dáme čokoládu.

  3. Tu si připravím: ve vodní lázni si rozpustíme omegu a nalámanou čokoládu když je to rozpuštěné a je hladká, tak jí nalejeme na vychladlý perník a můžeme zdobit dle fantazie

Poznámka od kuchařky

cukrářská rýže nebo nasekané na jemno vlašské ořechy