
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 500 g vepřového masa (plecko, kýta,..)
- 500 g cukety (oloupané – cca 1 střední)
- 3 PL hořčice
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL worcesterové omáčky
- 2 PL solamylu
- 1/2 KL drcen. kmínu
- 1 kostka masoxu nebo bujon
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, k němu přidáme polovinu cibule nakrájené na půlkolečka, česnek na plátky, hořčici, sojovku, worcester, kmín, osolíme, opepříme. Necháme chvíli uležet – tak cca 2-3 hodinky ve studenu.
-
Mezitím si nakrájíme cuketu na kostičky.
-
Na oleji zpěníme zbylou cibuli nakrájenou na kostky.
-
Maso promícháme se solamylem.
-
Když cibule zesklovatí, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme doměkka.
-
Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou cuketu a chvíli podusíme. Hotovu směs podáváme s bramborem či rýží.
Poznámka od kuchařky
Sos není ani třeba zahušťovat, ale pokud ho chceme více, dolijeme vodou, zahustíme solamylem či hladkou moukou.
Kuchařka: Montanka