- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 3/4 kg vepřové kýty
- 2-3 ks cibulí
- sůl, kmín
- sádlo na vytření pekáčku
- Příloha:
- domácí hranolky fritované v horkém vzduchu
Postup přípravy receptu
-
Nakrájela jsem vepřovou kýtu na plátky, osolila a pokmínovala. Nic jsem nenaklepávala. Maso jsem vložila do skleněné zapékací mísy ,kterou jsem řádně vymazala sádlem a posypala na čtvrtkolečka nakrájenou cibulí. Podlila 1 dl vody, uzavřela a dala péct do trouby na 220 st. C. Průběžně jsem obracela maso, aby se cibulka dostala pod něj a nespálila se. Po necelé hodině je hotovo.
Podávala jsem s hranolky, fritovanými v horkovzdušné fritéze bez tuku.
Poznámka od kuchařky
Tak to prostě máme rádi. Jednoduché a přitom chutné jídlo.
Kuchařka: Ivusa