
- reklama -
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- kmín ( když dělám tento recept, přidávám ještě kachní stehna, aby toho bylo víc 😀 )
- Na zelí:
- 1 hlávka bílého zelí
- anglická slanina
- cibule
- 1 ks syrový brambor
Postup přípravy receptu
-
Zelí omyjeme a nastrouháme.
-
Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka.
-
Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
-
Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.
-
Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř.
-
Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních.
-
Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Kuchařka: lucie2211