
Suroviny
30 porcí
- Těsto:
- 5 vajec
- 140 g cukru moučka
- 100 g polohrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 200 g másla
- cukr moučka
- 2 lžíce rumu
- jahody
- strouhaná čokoláda
- lístky máty
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva.
-
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíchnutí do těsta suchá je piškot upečený.
-
Na krém si uvaříme klasický pudink, který necháme vychladit. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo, do kterého pomalu přidáváme vychladlý pudink, dle chuti přisladíme a ochutíme rumem.
-
Piškot rozkrojíme na 2 části. Každou placku pokapeme rumem, potřeme připraveným vyšlehaným krémem. Naskládáme čerstvé jahody, přiklopíme druhou polovinou piškotu. Vrchní díl potřeme také krémem, ozdobíme čtvrtkami jahod a strouhanou čokoládou. Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat… Můžu říct, že jsou výborné….