Jednoduché a výborné zapečené vepřové plátky

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové kotlety či krkovice
4 lžíce Vegety
4 lžičky grilovacího koření
2 cibule
4 hrsti strouhaného sýra Eidam
4 lžíce mleté papriky
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme na jemno nakrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam.

  2. Na okrajích poopravíme, aby zbytečně sýr nepadal a nepřipaloval se. Povrch posypeme mletou paprikou, přidáme oříšek másla.

  3. Podlijeme horkou vodou a dáme péci do roztopené trouby asi na 200°C, pečeme něco kolem 30 minut. Podléváme vřelou vodou.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.

Manžel k jídlu někdy požaduje hlávkové zelí, či nějaký zeleninový salát, ale mne se ta kombinace moc nehodí, jídlo má hodně specifickou chuť, kořením nešetřím.