
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety či krkovice
- 4 lžíce Vegety
- 4 lžičky grilovacího koření
- 2 cibule
- 4 hrsti strouhaného sýra Eidam
- 4 lžíce mleté papriky
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme na jemno nakrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam.
-
Na okrajích poopravíme, aby zbytečně sýr nepadal a nepřipaloval se. Povrch posypeme mletou paprikou, přidáme oříšek másla.
-
Podlijeme horkou vodou a dáme péci do roztopené trouby asi na 200°C, pečeme něco kolem 30 minut. Podléváme vřelou vodou.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.
Manžel k jídlu někdy požaduje hlávkové zelí, či nějaký zeleninový salát, ale mne se ta kombinace moc nehodí, jídlo má hodně specifickou chuť, kořením nešetřím.
Kuchařka: Roxana