
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžičky červené papriky
- kmín
- mletý černý pepř
- 1 lžička soli
- stroužek česneku
- 4 brambory
- 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
- hladká mouka
- sušená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené maso a opečeme.
-
Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnané lžičky papriky. Promícháme a ihned podlijeme vodou.
-
Přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme doměkka. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a dusíme téměř doměkka.
-
V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku, guláš zahustíme a provaříme. Dochutíme solí, vmícháme fazole, necháme přejít varem a přidáme petrželku. Promícháme, odstavíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Hustotu guláše si upravíme podle chuti.
Kuchařka: JanaB1