
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 80 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g vlašských ořechů
- 1 žloutek
- citronová šťáva
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjte, osušte, naporcujte (stáhněte kůži) a osolte.
-
Cibuli nasekejte najemno s zpěňte na části másla. Přidejte maso, osmahněte, podlijte horkou vodou a duste doměkka. Během dušení maso podlévejte podle potřeby. Měkké maso vyndejte a uložte v teple.
-
Ve vydušené štávě dobře rozmíchejte mouku, přidejte zbytek másla, rozředte vodou a vařte asi 10 minut.
-
Omáčku procedte a vratte do hrnce, přidejte smetanu, žloutek, najemno nasekané ořechy, dobře rozmíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.
-
Přidejte maso, které v omáčce jen prohřejte, ale už nevařit. Příloha americké brambory nebo rýže.
Kuchařka: misagl