- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 2 ks vejce
- 1 litr mléka
- Hladká mouka
- olej
- cukr jak kdo rád sladké
- špetka soli
- náplň:
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový cukr
- 2 celá vejce
- cukr podle potřeby
- Jeden vanilkový pudink
- Mléko (na pudink a cukr)
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, mouky, mléka, cukru a soli uděláme těsto na palačinky a palačinky upečeme na pánvi.
-
Z tvarohu, vanilkového cukru, vajec a cukru vyšleháme náplň a tou potřeme palačinky a srolujeme.
-
Následně vezmeme pekáček nebo ohnivzdornou misku a palačinky naskládáme jednu vrstvu a druhou zase napříč.
-
Zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme zapéct do trouby asi na dvacet minut.
Až se mléko s vejci spojí s palačinkami, je hotovo. -
Dále uvaříme řidší pudink, jak jsme zvyklí.
-
Palačinky nakrájíme na čtverce, přendáme na talíř a přelijeme vanilkovým krémem.
Posypeme cukrem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
S gulášovou polévkou super oběd. Samotné jako ham ham večeře. Nakrájené na menší kousky jako moučník.
Kuchař: jan.alois