![Uzená plec v citronovobylinkovém těstíčku_5ff97fb8e27e5.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/uzena-plec-v-citronovobylinkovem-testicku_5ff97fb8d0152.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400g uzené plece
- 1 vajíčko
- trochu mléka
- hl. mouku
- lžička provensálského koření
- citron
- pepř olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Plec si nakrájíme na plátky o tloušťce tak 0,5 cm (lépe se propeče).
-
Do misky rozklepneme vajíčko. Přidáme koření, na jemno nastrouhanou kůru tak z 1/3 citronu, trochu mléka. Rozšleháme a zahustíme moukou, aby vzniklo hustější těstíčko.
-
Plátky masa v něm namáčíme a dozlatova smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Těstíčko se hodí i na rybí filé.
Kuchař: Vasek111