„Pilaf“ z pečeného kuřete

68
- reklama -

Suroviny
cca 3

-2/4 pečené kuře (dnes 2 čtvrtky,většinou použiji zbytky)
-3/4 hrnku vařené rýže (3/4 hrnku za syrova)
– 1 lžíce másla nebo oleje
– hrst rozinek
– hrst mandlí sekaných
– 1 cibule
– 1 lžíce kari koření i více
– šťáva z kuřecího výpeku
– mletý pepř
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěnit nakrájenou cibulku, přidat mandle, rozinky, kari, orestovat. Potom přidat maso z kuřete, pepř, podlít šťávou (nemáme-li, pak vývarem nebo vodou). Chvilinku podusit, přidat vařenou rýži, prohřát. Dosolit podle chuti.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Říkáme tomu pilaf, asi to není úplně košer, ale tento recept pod tímto názvem objevila před asi 35 lety moje mamka v nějakém sešitě s recepty (tuším Sešity domácího hospodaření – Drůbež). Občas takto zužitkuji zbylé pečené kuře, tentokrát jsem ho upekla extra. Bude chutnat tomu, kdo má rád kombinaci masa a ovoce. Nám chutná, stejný recept jsem zde nenašla.